top of page

Scoala de Limba Romana, Cultura si Traditii Romanesti


Vineri 17 martie 2017, si-a deschis portile, Scoala de Limba Romana, Cultura si Traditii Romanesti.

Acest proiect initiat de RomAmPro in colaborare cu Biserica Sf. Ioan Valahul din New Jersey, ofera doua ateliere.

Atelierul de vineri seara (6:30-7:30), intitulat “Vorbim romaneste” este dedicat incepatorilor. Intr-o atmosfera degajata, cooperanta, prin activitati interactive si creative, instructoarea Anca Ruta i-a invatat pe copii cum sa se prezinte in limba romana si cum sa foloseasca vocabularul desemnand nume de culori. Cantecul “Daca vesel se traieste” reprezinta “copertele” fiecarei lectii.

Totodata, duminca 19 martie incepand cu ora 11:00 a.m. s-a desfasurat atelierul “Cunoastem Romania” la care au participat copii cu abilitati bune de comunicare in limba romana.

Instructoarea Corina Stoian i-a ajutat pe cursanti sa localizeze Romania pe harta lumii si sa se familiarizeze cu imnul de stat al Romaniei. A fost o lectie dinamica, de cultivare relaxata, aliniata perfect misiunii de a oferi copiilor si adolescentilor cunostinte generale despre Romania.

Touchboard-ul a constituit principalul instrument de transmitere a cunostintelor; multumim si in numele copiilor pentru aceasta generoasa donatie! S-au legat prietenii. Copiii au primit ca tema localizarea pe harta a tarilor vecine Romaniei.

Asteptam toti copiii la Scoala de Limba Romana, Cultura si Traditii Romanesti! Ei vor fi viitorii ambasadori ai culturii romane. Impreuna sa adancim mediul romanesc din inima statului New Jersey! Impreuna vom reusi mai mult decat singuri sa promovam identitatea romaneasca!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page